péntek, május 11, 2007

kórház

anyám szereti a korházakat. tegnap, amikor kiderült, hogy beutalják, mosolyogva mondta: "nem is bánom! mi a rossz abban, hogy egy világos teremben, kényelmes széles ágyban feküdj egész nap, ágyba hozzák a reggelit, ebédet, vacsorát, keresztrelytvényezz s foglalkozzanak veled???" érdekes ember az anyukám. mesélek nektek róla...

-17 éves korában egy bulin megkérték, hogy táncoljon a társaságnak s 4 órán át ropta a cigánytáncot. utána minden fiú haza akarta kísérni.
-tizedikes korában kivette a dossziéját a zeneiskolából s beiratkozott kereskedelmibe. nagyanyám fél év múlva tudta meg. most kereskedő. ez volt az álma. pedig azt hallottam, csodálatosan tudott zongorázni.

-apámnak mosta és vasalta a 17 ingét, miközben tudta, hogy a szeretőjénél van. hazavárta meleg vacsorával.
-amikor kirugtak a kollégiumból, azt mondta "ezek tiszta hülyék" és rámmosolygott. azt mondta, higyjem el, nem velem van a baj.

-19 éve elvált apámtól. amikor legutóbb itt volt apám, láttam őket csókolózni a kapuban. azt mondta nekem utána, hogy mindigis tudta, hogy Ő az igazi, csak van az úgy, hogy néha jobb a rosszabbat választani.


holnap meglátogatom a kórházban.

Nincsenek megjegyzések: