csütörtök, május 03, 2007

"utálom a rasszizmust meg a négereket"

jó vicc, de még viccnek is rossz.
az amerikai feketék gyakorlatilag megfelelnek a romániai romáknak***.
felszabadított frusztrált rabszolgák.

nincs nekem semmi bajom velük. mármint a feketékkel. talán csak azokkal, akik borzasztó nevetséges identitászavarban szenvednek.


gondolom nem kell agyonmagyaráznom, mi a különbség a következő három típus között:


1. a normális ember (akinek a bőrszíne éppen fekete), aki ugyanúgy öltözködik, viselkedik, beszél, él, mint az összes hétköznapi ember (aki lehet kék, zöld, sárga vagy netán fehér)

2. a fegyveres, nagyszájú, "bling-bling"es gengszterek, akik attól érzik jól magukat, ha az utcán mindenki kerüli őket a mogorva tekintetük és a zsebükben körvonalazódó Magnum miatt, de ha netán több, mint 2 másodpercig nézik őket, felvesznek, pedig minden vágyuk az, hogy rájuk figyeljenek. na ők az igazán frusztráltak, a feltünő "identitás-zavarosak"


3. az a fekete, aki büszke a szinére és kulturájára...legyen az rasztás jamaicai vagy törzsi jelekket telitetovált egyén. ha ezt nem a saját otthonában mutogatja, hanem a túristáknak, ő is elég gyanus ...

_______________________________
***talán kevesen tudják minálunk, hogy miért is van annyi roma ebben az országban.
töredelmesen bevallom, én sem tudtam nagyon sokáig ... míg egy verőfényes nyári délelöttön be nem ültem Udvarhelyen a G . -ba s kezembe nem akadt a helyi újság, melyben egy teljes oldalon a romák történetéről/történelméről volt szó. abból derült ki, hogy annakidején, amikor a mi romáink felszabadultak a rabszolgaság alól, az állam rendelkezésükre bocsátott egy évet, hogy azalatt összeszedjék magukat és becsületes polgárokká váljanak. nem házat, nem élelmet s így nem segítséget, hanem IDŐT "ajándékozott" az állam. talán ebben az esetben nem áll fenn a "time is money" beköpés. ha igaz lenne, nem került volna annyi ember (mert ők is emberek!!!) az utcára, úgy, hogy mai napig is ott vannak. az állam akkori "nagylelkű" és "jóindulatú" tettének köszönhető, hogy mai napig is téma a "roma-kérdés".

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

.. a cigányok kaptak "időt" és egyesekből "roma" lett, igazi „modernizált” cigány, ezek nem akarják magukat cigányoknak tartani, sőt korszerű életformát váltottak.
.. meglehet azért kaptak időt a "romák", mert az ennek megfelelő pénz nem állt rendelkezésre szegény romániában, vagy nagy adag fukarság és kínzás volt a dologban..