vasárnap, május 13, 2007

életkép 2 (folytatódik a nap)

mozgalmasak ezek a vasárnapok. kivenni ruhákat, kiteríteni, betenni egy másik rend ruhát, reggeli, közben film (még nem ülepedett le, úgyhogy nem mesélünk semmit semmiféle filmről), utána krumplit/pityóukát pucolni/hámozni/hántani az ebédhez, eközbden viccelődni egy kicsit nagymamával (nem szeressük azt, ha szomoru, fel kell dobni. valami hülye viccet mondani. pl. miért van az elefántnak hátul a farka? hát hogy ne lógjon a szemébe! nagymama nevet. mi máris jóbban érezzük magunkat.)
kiteríteni a második rend ruhát. közben szemlélődni az udvaron. a kismacskák rohangálnak s az orgonafa alatt kivirágzott a futórózsa. tűz a nap. arcot belenyomni a frissen mosott, illatos, hűvös törülközőbe, aztán felteríteni.
hazaérkezett anyum is. puszi, pletyka, trécselés, csicsergés, csivitelés...
talán ő az egyetlen barátnőm. aki kicsit is ismer, tudja: egyébként igazán irritálnak a nők. (ezt most nem ecsetelem, mert csak felmegy a vérnyomásom)
most: lazítás. olvasnék odakint. kellemes a kertben. de nem fogok most. talán később. most megy a Portishead, tátom a szám, hogy "mík még má vaanak a vílághálon" s így...

Nincsenek megjegyzések: